X Factoren

X FACTOREN

I denne branche støder jeg ofte på begreber, bla. X-faktoren, og termer som de fleste enten ikke har tænkt over, ikke forstår, eller ganske enkelt misforstår.

Men hvad er X-faktor egentligt for en størrelse?

Alle kan jo et eller andet sted synge…hvis man tør. Mod har nemlig en stor indflydelse på hvad der kommer ud af munden når vi synger.

Og netop det med modet er en garant for om vi tør vise vores følelser…offentligt. Hvis man samtidigt har en god kontakt til sit limbiske system (følelserne – følelseskroppen), så er man godt på vej til at “være på”.
Kan man bryste sig af at være i besiddelse af ovenstående, er det lige så vigtigt at man kan udtrykke dem…altså følelserne. Det kræver teknik. For, i første omgang, at kunne benytte teknikken, skal man være i stand til at kunne fokusere på de dele af kroppen som styrer sangen: stemmebåndet og maven(vejrtrækning).

Disse forudsætninger indgår som grundbestanddele i kunsten at kunne synge. Hertil må man lægge en god portion lyst…og ikke mindst vilje, til at udtrykke sig over for andre.

Begrebet “X faktor” dækker over den ???-faktor én besidder for at kunne få et andet menneske til at lytte. Ovenstående evner giver én den mulighed at kunne overbringe en følelse til andre mennesker.
Det indgyder nemlig en vis respekt når nogen “tør”…og altså kan, stille sig op og vise hvad man har…indvendigt.

5th vision sitelogo

The sound studio 5th vision was founded in 1998 by multi musician and producer Carsten Falkenlind.