The Juice

Den grønne gren


Smag og behag er forskelligt. 

Jeg selv har gennem nogen tid prøvet at sammensætte forskellige varianter af juice eller smoothies, som indeholder så meget som muligt af enten plante eller bær/nødder komponenter, der ville give kroppen så meget som muligt af forskellige naturlige vitaminer, mineraler, olier, fytokemikalier (plante-kemikalier), og som hang godt sammen….smagsmæssigt. 

Ananas – 1 pæn skive
Banan – 1 stk
Lime – 1 stk. skrællet
Grønkål – frost (Irmas øko) – en lille håndfuld
Spinat – frost (Irma øko) – 1 terning
Selleri – 1 blad
Stilk af broccoli – ca. 3 cm.
Gulerod – 1 stk

Alt jeg selv bruger er økologisk.

Væsker:

Havredrik – ca. 2 dl. (Kvickly, Brugsen…)
Olivenolie – ca. 2 spsk. helst en koldpresset jomfru..  :-)
Acacie honning – 2 spsk.

ORGANIC HUMAN: (se billede)
Ca. 1/3 af ANTIOXIDANT:
Ingefær, æble, spirulina, chlorella, hvedegræs, byggræs.
Ca 1/3 af GURKEMEJE:
Gurkemeje, havtorn, passionsfrugtjuice, peber, chiliekstrakt.
INGEFÆR – bruger jeg som regel til andre juicer..

 

Personligt kan jeg ikke så drikke noget der har en konsistens som ærtesuppe. Jeg foretrækker at blande væske nok i til at den er tilpas flydende. Jeg bruger evt. lidt ekstra ingefærdrik (fås i forskellige varianter), æblejuice eller vand.  Your choice…

Blende ca 1 min.  Der er til ca 3 glas, alt efter væske.

MEN – inden man kaster sig ud i de grønne marker, så læs først denne gode artikel. ET MUST. Der er en hulens masse gode opskrifter, råd og hardware.

https://highonlife.dk/sadan-undgar-du-de-10-typiske-juicefejl.html

 

...and then some

Udover at jeg spiser en del råkost, bager stenalderbrød (helt uden mel og gær)…smager bedre end noget brød jeg har smagt, øko okse, kylling og fisk, indtager jeg også tilskud i form af multi-piller. De vigtigste af dem er fra Biosym. De er de eneste der indeholder korrekt balancerede doser, inkl fyto-kemi og de essentielle olier. Omnimin ca. hver 2 dag (indeholder bla. Selen som beskytter mod tungmetaller, hvilket vi indtager en del af gennem fisk, og den luft vi indånder i byerne).
Se evt. beskrivelse.

omnimin-360tabletter-2018-2
biosym-pure-epa-gla-240

Omnimin er et stærkt og velafbalanceret multivitamin

Omnimin er et højdoseret og meget alsidigt multivitamin, der indeholder hele 28 vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre næringsstoffer i optimale doser.

Præparatet er nyoptimeret, og fastlæggelsen af næringsstoffer er blandt andet inspireret af den meget lovende og omfangsrige forskning i antioxidanters virkninger. Biosym er kontinuerligt opmærksom på, at en dagsdosis af Omnimin® altid er i overensstemmelse med resultaterne fra den seneste seriøse forskning på området samt anbefalingerne fra verdens førende kosteksperter.
Omnimin er kåret til Best New Health & Nutrition Product (Bedste nye helsekostprodukt). Kåringen fandt sted på messen Natural Product Scandinavia 2013, Nordens førende internationale erhvervsmesse for naturlige produkter, helsekost, naturlig skønhed og organiske produkter.

Innovative ingredienser
Med Omnimin introduceres nye, innovative, aktive ingredienser, og nedenfor følger en beskrivelse af disse samt andre aspekter, der er med til at gøre Omnimin unik.

I Omnimin anvendes B-vitaminer i de biologisk aktive former

Disse biologisk aktive former anvendes for at sikre en høj optagelighed i kroppen. I for eksempel B12- vitaminets tilfælde skal den normale form, Cyanocobalamin, først omdannes i leveren til Methylcobalamin, før den optages. I Omnimin ® anvendes netop Methylcobalamin, der således optages direkte og ikke kræver omdannelse. Omnimin ® indeholder ligeledes de aktiverede former for Niacin (B3), Pantothensyre (B5) og Folinsyre (B9).

Omnimin anvender organisk-bundne mineraler i form af bisglycinat chelater

Omnimin ® indeholder fortrinsvis organisk-bundne mineraler, blandt andet i form af bisglycinat chelater. Fordelene ved at anvende disse former er netop, at de har en god optagelighed. Her kan nævnes Kobber, Mangan, Jern og Zink. Optageligheden i kroppen af de aktive vitaminer og mineraler er afgørende for at få fuldt udbytte af sit kosttilskud.

Omnimin indeholder Cholin og Inositol, to essentielle næringstoffer

Cholin og inositol grupperes ofte sammen med B-vitaminerne. Cholin og Inositol indgår især i kroppen i de såkaldte fosfolipider, som er fedtmolekyler. Fosfolipider er vigtige byggesten i cellemembraner og har derigennem stor betydning for cellernes funktion i alle kroppens væv og organer.

Højere indhold af D-vitamin

D-vitamin går ofte under navnet solvitaminet, da solens ultraviolette stråler (UVB) kan danne D-vitamin i huden. I vinterhalvåret, fra oktober til april, er solens stråler i Danmark dog ikke stærke nok til, at der kan dannes D-vitamin i huden. En dagsdosis Omnimin® indeholder 20 µg D-vitamin. Fødevareministeriet har fokus på, at størstedelen af danskerne får for lidt D-vitamin.

E-vitamin i den naturlige form

I Omnimin ® anvendes den naturlige form for E-vitamin (d-a-tocopherolsuccinat) fremfor den syntetiske variant (dl-a-tocopherol), da den naturlige form optages godt i kroppen.

A-vitamin fra ikke-animalsk kilde

Retinol er den mest effektive og biologisk aktive form for A-vitamin. Retinol er derfor også den mest almindeligt anvendte form for A-vitamin i kosttilskud, og oftest er denne Retinol af animalsk oprindelse. Det er væsentlig at bemærke, at den anvendte Retinol i Omnimin Pure® er fra ikke-animalsk kilde, hvilket præparatets vegetariske certificering bekræfter.

Interessante spormineraler

Omnimin® indeholder, som det eneste multivitaminpræparat på markedet (udover andre varianter fra Biosym), sporstofferne Bor og Silicium i organisk form. Organisk Orthosiliciumsyre, som anvendes som Silicium-kilde, har en god optagelighed, og dagsdosis på 20 mg svarer til indholdet i hele 750 mg Agerpadderokekstrakt, som ofte anvendes som Silicium-kilde.

100% fri for animalske ingredienser

Omnimin® er helt fri for animalske ingredienser og på den baggrund certificeret ved the Vegetarian Society, England. Denne certificering er garanti for et 100% vegetarisk præparat. Omnimin ® er naturligvis også fremstillet uden anvendelse af kunstige farvestoffer samt allergener som gluten og laktose i lighed med Biosyms øvrige præparater.

Hvordan virker vitaminer og mineraler?

Omnimin® indeholder blandt andet vitaminerne A, B, C, D, E, K samt mineralerne Calcium, Magnesium, Jern, Zink, Kobber, Jod, Mangan, Chrom og Selen. Nedenfor følger en række fysiologiske virkninger af vitaminer, mineraler og sporstoffer – alle godkendt af de danske og europæiske sundhedsmyndigheder. Der er tale om et udsnit og ikke en komplet liste.

Immunsystemet: A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, B-vitaminer (B6-vitamin, Folinsyre og B12- vitamin), Jern, Zink, Kobber og Selen bidrager til immunsystemets normale funktion.

Oxidativt stress: C-vitamin, E-vitamin, Zink, Kobber, Mangan og Selen bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. Disse kendes også som antioxidanter.

Energistofskifte samt træthed og udmattelse: C-vitamin, Calcium, Magnesium og Mangan bidrager til et normalt energistofskifte. C-vitamin, B-vitaminer (Riboflavin, Pantothensyre, B6-vitamin, Folinsyre og B12-vitamin), Magnesium og Jern bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Nervesystemet: C-vitamin, B-vitaminer (Thiamin, Riboflavin, Niacin, Pantothensyre, B6-vitamin, Biotin og B12-vitamin), Magnesium, Kobber og Jod bidrager til nervesystemets normale funktion.

Knoglerne og tænderne: D-vitamin, K-vitamin, Calcium, Magnesium, Zink og Mangan bidrager til at vedligeholde normale knogler. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale tænder, D-vitamin og Magnesium bidrager til at vedligeholde normale tænder. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende tænder og tandkød.

Blodet: K-vitamin og Calcium bidrager til en normal størkning af blodet. Jern bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin og hertil en normal ilttransport i kroppen. B-vitaminer bidrager således: Riboflavin bidrager til at vedligeholde normale røde blodlegemer, B12- vitamin og B6-vitamin bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer, og Folinsyre bidrager til normal bloddannelse.

Synet: A-vitamin, B2-vitamin (Riboflavin) og Zink bidrager til at vedligeholde et normalt syn.

Huden, håret og neglene: A-vitamin, B-vitaminer (Riboflavin, Niacin, Biotin), Zink og Jod bidrager til at vedligeholde en normal hud. Kobber bidrager til en normal pigmentering af huden. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for en normalt fungerende hud.  Zink og Selen bidrager til at vedligeholde normalt hår og negle, Kobber bidrager til en normal pigmentering af håret.

Anbefalet dagsdosis (voksne samt børn fra 11 år og derover)

Det anbefales at indtage 1-2 tabletter dagligt.

2 tabletter indeholder:
Daglig dosis Mængde Enhed RI
Vitamin A (retinylacetat) 800 µg 100%
Vitamin D3 (Cholecalciferol) 20 µg 400%
Vitamin E (d-a-tocopherolsuccinat) 50 mg 417%
Vitamin C (L-Ascorbinsyre) 400 mg 500%
Vitamin B1 (thiaminmononitrat) 20 mg 1818%
Vitamin B2 (riboflavin) 20 mg 1429%
Niacin (nikotinamid/inositolhexaniacinat) 30 mg 188%
Vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid) 14 mg 857%
Folsyre (calcium-L-methylfolat) 400 µg 200%
Vitamin B12 (methylcobalamin) 50 µg 2000%
Biotin (d-biotin) 200 µg 400%
Vitamin K1+K2 (phytomenadion/menaquinon) 100 µg 133%
Pantothensyre (calcium-d-pantothenat/pantethin) 20 mg 333%
Calcium (lithothamnium calcareum) 200 mg 25%
Magnesium (oxid/lithothamnium calcareum) 100 mg 27%
Zink (zinkbisglycinat) 18 mg 200%
Jern (ferrobisglycinat) 10 mg 71%
Kobber (kobberbisglycinat) 0,4 mg 50%
Mangan (manganbisglycinat) 2 mg 250%
Selen (selenberiget gær) 160 µg 227%
Chrom (chrompicolinat) 150 µg 313%
Jod (kaliumjodid) 150 µg 100%
Molybdæn (ammoniummolybdat) 100 µg 50%
Bor (natriumborat) 3 mg
Silicium (siliciumdioxid) 20 mg
Inositol (myo-inositol) 50 mg
Cholin (cholinbitartrat) 50 mg
Solsikkelecithin (fosfolipidblend) 100 mg
RI = Dagligt referenceindtag for voksne og børn over 11 år.
– RI ikke fastlagt.

EPA GLA+ – meget mere end blot fiskeolie!

EPA GLA+ er sammensat med fokus på hjerte, hjerne og syn. En unik kombination af fiskeolie med lægehjulkroneolie og flydende lecithin udvundet af rapsolie. I denne sammensætning får du et afbalanceret tilskud af Omega 3-6-7-9 fedtsyrer og fosfolipider.

EPA GLA+ er et af de reneste præparater, der indeholder kombinationsolier. Renheden er til at få øje på med de meget lave værdier for harskning: Peroxid < 0,5 – Totox 3,6.

EPA-GLA+ fra Biosym er et særligt kombinationspræparat, som har et unikt indhold af de essentielle (livsnødvendige) Omega 3 og Omega 6-fedtsyrer i deres højeste form. Det vil sige, i den form, som optages bedst af kroppen, og dermed har en god effekt. EPA-GLA+ indeholder desuden Omega 9-fedtsyrer og Lecithin, der er fri for GMO’er.

Essentielle (livsnødvendige) fedtsyrer skal tilføres organismen på samme måde som for eksempel vitaminer, da kroppen ikke selv kan danne disse livsvigtige byggesten.

Fedtsyrerne i deres højeste form – såsom indholdet i EPA-GLA+ – har i talrige forsøg vist sig at være gavnlige for et godt helbred, da de er involveret i så mange livsvigtige processer i menneskekroppen. Et overvældende antal studier på verdensplan demonstrerer i disse år, hvor gavnlige flerumættede fedtsyrer i deres højeste form er for vores helbred. For eksempel bekræfter forskningen meget overbevisende de højeste flerumættede fedtsyrers gavnlige indvirkninger på en lang række organer og tilstande.

I EPA-GLA+ er sammensætningen altid tilpasset i overensstemmelse med den nyeste viden om behovet for indtag af fedtsyrer.

Dosering af Biosym EPA-GLA+:

Voksne samt børn fra 11 år og derover: 4 kapsler dagligt.

OBS!

I kapslen ses en mørk ansamling. Dette er helt naturligt på grund af indholdet af rapslecithin. Denne kan ikke blandes homogent med de andre sunde olier i kapslen.

Bæredygtighed

Fiskeolien i EPA-GLA+ er certificeret af den uafhængige miljøorganisation Friend of the Sea. Det sikrer forbrugeren en olie, som stammer fra bæredygtigt fiskeri.

EPA-GLA+ udgør et godt supplement til det øvrige indtag af fisk fra kosten.
De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen lyder på, at vi skal spise fisk mindst to gange om ugen.

4 kapsler indeholder:
Daglig dosis Mængde Enhed RI
Fiskeolie – naturlig, stabil olie fra vildtlevende fisk. smagsneutral. 1200 mg
Lecithin – flydende lecithin fra rapsolie 1260 mg
Lægehjulkroneolie (borago officinalis) – virgin. 1200 mg
Rapsolie – flydende rapsolie 340 mg
Total omega-3 fedtsyrer: 748 mg
– Heraf Eicosapentaensyre (EPA) 380 mg
– Heraf Docosahexaensyre (DHA) 260 mg
Omega-6 fedtsyrer gammalinolensyre (GLA) 240 mg
Omega-7 fedtsyrer (cis-11 vaccensyre) 36 mg
Omega-9 fedtsyrer (oliesyre) 1008 mg
Linolsyre 740 mg
Fosfolipider 580 mg
Cholin 28 mg
Inositol 28 mg